ws (5K)
kawai (2K)

kaway2 (7K)

  Onderhoud

Om uw speelplezier te behouden is onderhoud aan uw piano of vleugel erg belangrijk. Gelukkig vraagt een piano of vleugel slechts zeer beperkt onderhoud. We noemen een aantal zaken waar u op moet letten.

Behuizing van de piano

Piano's en vleugels zijn gemaakt van hout, afgewerkt met lak. Maak het instrument schoon met een bevochtigde doek of met een zacht schoonmaakmiddel, zoals een speciale polish. Het is belangrijk af te stoffen met een pluisvrije doek.

Toetsen

De toetsen zijn net zoals de behuizing eenvoudig schoon te maken met een lichtbevochtigde doek. De toetsen kunnen ook met glasreiniger schoongemaakt worden. Let er wel op dat je de toetsen van achter naar voren schoonmaakt, niet van links naar rechts.
De "duidelijkheid" van het geluid van een piano of vleugel varieert per instrument, dat ligt o.a. aan de boventonen en de kwaliteit. De ene piano klinkt rond en warm en de andere klinkt hard en fel. Een stemmer luistert niet naar de "kleur" van het geluid maar naar de zwevingen achter de tonen. De "klankkleur" van de toon bepaald wel mede of het instrument duidelijk klinkt. Dit heeft invloed op de stemming van de piano

Stemmen

Het klimaat in ons land is afwisselend vochtig en droog. Dit is niet ideaal voor een piano of vleugel. Het instrument raakt hierdoor ontstemt (vals). Laat uw instrument daarom 1x per jaar controleren. Dit verhoogd uw plezier in het musiceren. Riemijer piano's is specialist in stemmen en repareren, onderhoud voor alle merken en adviseur in klimaat-beheerssystemen .

body>